Mikro Yazılım ile
e-fatura işleri
çok kolay!
Mikro Yazılım ile
e-fatura işleri
çok kolay!
Mikro Yazılım ile e-faturaya geçin, faturalaşma süreçlerini kısaltıp verimliliğinizi artırın.
GENEL BAKIŞ
e-Fatura’ya Mikro Yazılım ile geçin!
Anahtar Teslim e-Fatura ile e-faturaya geçme kararı aldığınız andan itibaren yapılması gereken tüm işlemleri, işletmeniz için biz sizin adınıza gerçekleştirip GİB başvurunuzu tamamlarız. Siz, hiç yorulmadan, ortalama 1 saat içinde e-fatura kullanıcısı olursunuz.
Çok hızlı
Tahsilatı hızlandırır
Masrafsız
Verimli
Arşivlemesi kolay
Doğa dostu
Anahtar teslim
ÖZELLİKLER
e-Dönüşümünüzü Mikro Yazılım ile yönetin
Mikro Run
Mikro Run ile ödeme ve tahsilatlarınızı izleyebilir, tanımladığınız banka bilgileri ile hesaplarınızı anlık olarak takip edebilir, çek ve senetlerinizin durumunu görüntüleyebilirsiniz. Böylece ne kadar nakdiniz olduğunu bilir, ödeme ve tahsilat programınızı buna göre yaparsınız.
Mikro Jump
Mikro Jump ile menkul varlıklarınızı kolayca yönetebilir, birden fazla işletmeniz varsa nakit akışınızı tek platformdan bütün olarak görebilirsiniz. Banka kredilerinizi takip edebilir, kullandığınız spot, rotatif ve tüketici kredisi modeli sözleşmelerini kayıt altına alabilir, ödemelerinizi zamanında yapabilirsiniz.
Mikro Fly
Mikro Fly ile finansal süreçlerinizi zamandan tasarruf ederek yönetebilirsiniz. Ödeme ve alacak operasyonlarınızı verimli biçimde planlayabilir, nakit akışınızı anlık olarak takip ederek işletmenizin geleceğini etkileyecek kararları kolayca alabilirsiniz. Kullandığınız spot, rotatif ve tüketici kredisi modeli sözleşmelerini kaydedebilir, ödemelerinizi tam vaktinde yapabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
e-Fatura, bir faturada olması gereken tüm bilgileri içeren, elektronik ortamda hazırlanıp gönderilen elektronik belgedir.
- Vergi Usul Kanunu’na göre bir faturada bulunması gereken özellikleri taşır.
- Kağıda basılmaz, tüm işlemleri dijital ortamda yapılır.
- Kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.
- Alıcı ve satıcı arasındaki iletimi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) çevrimiçi platformu üzerinden yapılır.
e-Faturaya özel entegrasyon, GİB Portal ve GİB ile bilgi işlem sistemi entegrasyonu olmak üzere üç farklı yöntemle geçiş yapabilirsiniz. Tüzel kişiyseniz mali mühür; şahıs firmanız varsa e-imza ile e-faturaya başvurabilirsiniz. GİB başvurunuz tamamlanınca e-faturayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
e-Faturaya üç farklı yöntemle geçiş yapabilirsiniz:
- Özel entegrasyon yöntemi: GİB’den özel entegrasyon izni alan kurumların sistemleri üzerinden e-fatura kullanabilirsiniz. Özel entegratör statüsündeki Mikro Yazılım ile e-fatura kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
- GİB Portal yöntemi: GİB’in kendi web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sunduğu GİB Portal üzerinden e-fatura kesebilirsiniz.
- Bilgi işlem sistemi entegrasyonu yöntemi: Şirketinizin bilgi işlem sistemi altyapısını GİB’in sistemine entegre ederek e-faturadan yararlanabilirsiniz.
2022 başında güncellenen tebliğe göre brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı 2018, 2019 veya 2020 hesap dönemleri için 5 milyon TL; 2021 hesap dönemi için ise 4 milyon TL olanlar 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv sistemine geçmek zorunda. Brüt satış hasılatı veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı 2022 veya müteakip hesap dönemlerinde ise 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise ilgili hesap dönemini izleyen yedinci ayın başına kadar e-fatura ve e-arşiv sistemine geçecek. Zorunluluk kapsamında olmadığınız halde e-fatura kullanmak isterseniz uygulamaya şirketinizin türünden bağımsız olarak ve ciro veya fatura kesim sınırlaması olmadan gönüllü olarak geçebilirsiniz.
İlgili Blog Yazılarımız
Abone Olun
Blog sayfamıza abone olarak yeni içeriklerden haberdar olabilirsin!